De Aap in de Asbak, een rock ’n’ roll-bundel

Een flabbergastende nacht lang op stap met de Brusselse zanger Arno Hintjens, onverantwoord gokken met Herman Brood in een zeker Nijmeegs draai- en dobbeletablissement, en praten over liedschrijflegende Cornelis Vreeswijk in het groenlauwe water van Thailand. Maar ook: het al bij voorbaat op de klippen lopen van de muziekcarrière van twee Nederlandse broers in de oude, Duitse hoofdstad, de rug van Ramses Shaffy in een Amsterdamse volkstuin, en het territoriseren van een treincoupé na een groot Limburgs festival dat Pinkpop heet.

Over dat alles en veel meer kunt u lezen in “de Aap in de Asbak”, een rock ‘n’ roll-bundel van schrijver Frank Antonie van Alphen. Volgend jaar, 6 juli 2020, zal de verzameling korte en langere verhalen officieel verschijnen bij de Stadse Wal. Voor die gelegenheid zal voorafgaand een groot feest worden georganiseerd. Met veel verhalen, poëzie en natuurlijk: muziek. Volg voor datum en aanvangstijden de berichtgeving op deze website en, in een later stadium, de persberichten in de media.

De Aap in de Asbak bevat “restproza” dat Frank Antonie gedurende de jaren dat hij als popjournalist voor de Gelderlander en Muziek Centrum Nederland werkte, heeft opgetekend. Dertien jaar lang was hij freelancer voor de Gelderlander. Zijn eerste recensie voor die krant schreef hij op 6 juli 2000. De bundel is de, naar verwachting, zevende boekuitgave van Waalfronttijdschrift de Stadse Wal en zal worden vervolgd. Allemaal redenen voor een feestje, zeker …. maar wat is nou eigenlijk die Aap in de Asbak?

De Aap in de Asbak, 20 rock ‘n’ roll verhalen. Een uitgave van Waalfronttijdschrift de Stadse Wal, in de serie “Buiten de Boot”

← Terug naar Schrijver