‘de Stadse Wal’ Waalfront tijdschrift

Nijmeegs stel lanceert magazine over de Waal

de Stadse Wal

foto Bert Beelen

 

 

 

Nijmegen heeft een nieuw periodiek: de Stadse Wal. Wethouder Binnenstad Ben van Hees kreeg het eerste exemplaar overhandigd.

‘De tijd dat Nijmegen met de rug naar de Waal stond, ligt achter ons. Het is tijd voor een nieuw periodiek dat het leven op de wal van de achterkant laat zien’, aldus de initiatiefnemers en Benedenstadsbewoners Manon Bruininga (fotograaf) en Frank Antonie van Alphen (schrijver/journalist).

Bijzonder initiatief

Wethouder Van Hees is blij met het nieuwe blad. Het is een bijzonder initiatief in tijden dat er alleen maar tijdschriften lijken te verdwijnen. Het is een nieuw tijdschrift in een oude stad.

Hinkstapsprong

‘We hebben het jarenlang gehad over de Waalsprong, maar is dat nog wel een goede term met alle veranderingen?’, zei Ben van Hees. ‘Het is maar net op welke oever je staat. Met alle nieuwbouw en met alle uitgravingen in de Waal is het nu meer hinkstapsprong.’

Gratis nul-nummer

Het zogeheten nul-nummer (om te kijken of het aanslaat) is helemaal gratis verkrijgbaar op diverse punten rondom de Waal. Wat die punten zijn, komt nog op de Facebook-pagina van de Stadse Wal te staan.

(bron : Mijn Mariken Lucy Holl 29 juni 2014)

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

HTML tags are not allowed.