Nachtdieren

zat ik afgelopen nacht achter mijn computer aan een verhaal te werken, gaat de telefoon. of ik rond 04:00 op de Waalkade kon zijn om gefilmd te worden. had niet gedacht dat ze nog contact op zouden nemen. maar nee. ja dus. zittend op mijn stressbankje – want dat was het hele idee – zie ik een ronkend flitse kar aan komen rijden en voor ik het weet zit Ryanne van Dorst naast mij vragen te stellen voor haar tv-programma. over nachtelijk gemijmer aan de rivier en de inspiratiebron die de rivier is om te kunnen schrijven.

terwijl die grote sigaar van een microfoon boven onze hoofden hengelt en de cameraman van BNN/Vara maar doorfilmt. het is nog zo’n echte. zo’n grote. daar zit ik dan met kloppende kiespijn, om verhalen van vreugde en verlies te vertellen. en dat allemaal op een nacht dat het, op de kop af, precies zestien jaar geleden is dat mijn vader is overleden. een raadselachtig cadeau is mij overhandigd door iets of iemand die tot zestien jaar geleden mijn vader was.

← Terug naar Schrijver