DE AAP IN DE ASBAK, EEN ROCK & ROLLBUNDEL

Een flabbergastende nacht lang op stap met de Brusselse zanger Arno Hintjens, gokken met Herman Brood in een zeker Nijmeegs casino en praten over liedschrijflegende Cornelis Vreeswijk in het lauwgroene water van Thailand. Maar ook: het al bij voorbaat op de klippen lopen van de muziekcarrière van twee Nederlandse broers in de oude, Duitse hoofdstad, de rug van Ramses Shaffy in een Amsterdamse volkstuin, en het territoriseren van een treincoupé na een groot Limburgs festival dat Pinkpop heet. 

Over dat en veel meer kunt u lezen in De Aap in de Asbak van de Nijmeegse schrijver Frank Antonie van Alphen. Zondagmidddag 5 juli vindt de boekpresentatie plaats in de Vasim te Nijmegen. Aanvang: 16:00. Met voordrachten, poëzie en natuurlijk: muziek. Van Mummy’s a tree en Rocco Ostermann (Donnerwetter, de Niemanders).

Dertien jaar lang was Frank Antonie vaste freelancer voor de Gelderlander. Zijn eerste recensie voor die krant schreef hij op 5 juli 2000. Die de volgende dag, op zijn verjaardag, in dat dagblad werd gepubliceerd. Nu, een dag voorafgaand aan zijn zestigste verjaardag, verschijnt de Aap in de Asbak 20 jaar later. Reden voor een feestje, zeker…. maar wat is nou eigenlijk die Aap in de Asbak?

De Aap in de Asbak, 20 rock & rollverhalen, is de zevende boekuitgave van Waalfronttijdschrift  de Stadse Wal, in de serie “Buiten de Boot”. 

← Terug naar Schrijver