GEDICHTEN VAN EEN BINNENVAARTMATROOS

In mijn moeders nalatenschap vind ik twintig gedichten in een envelop. Van mij?! Rond de vijfendertig jaar oud. Op de grote rivieren op een oranje Olivetti getypt en naar ma gestuurd. Met de vraag of ze die goed wilde bewaren. Geen computer aan boord. Geen internet. Ik werkte als matroos op de binnenvaart en schreef wanneer ik maar kon. Mijn collega-matroos Piet zorgde ervoor dàt ik dat kon. Hij zei: ‘schrijf maar, ik klaar de klus wel’ en nam mijn werk over. 

Ik schreef blijkbaar “Glandmuziek” en stuurde die naar moeder. Het merkwaardige is dat ik er absoluut geen weet meer had. Gelukkig wist ma wel van bewaren…

Simon Hermans, ex-redacteur van Uitgeverij In de Waalkolk, schreef:

“Inhoudelijk is de bundel subliem, verrassend en speels, zowel de gedichten zelf als zeker ook de visuele beelden, de sfeer en de verbazingwekkende vondsten van Marga van den Heuvel als spiegelingen op Frank Antonie’s woorden en gedachten. Prachtig! In dit landschap van spiegelmotieven, verdubbelingen, metamorfosen, terugkaatsingen, rembrandtteske clair-obscures, poppen uit Indonesië, met hun wisselende  spel van licht en donker: overal zie je in de glans van dat gland en zijn poëzie een weerspiegeling van die vijfentwintigjarige matroos en de wereld om hem heen.”

Nu gebundeld verkrijgbaar. In originele, getypte pagina’s. Fraai vormgegeven door Marga van den Heuvel van Maartsehazen.nl 

“Glandmuziek”

Prijs: € 10,00 

Vanaf 1 mei 2021 te koop

Een uitgave van de Stadse Wal

← Terug naar Schrijver